Φυτά εξωτερικού χώρου

Θάμνοι
1.Πράσινοι θάμνοι :
Αγγελική, Βιβούρνο, Δενδρολίβανο, Λεβάντα, Λιγούστρο, Φτέρη και πολλά άλλα.
* Κατάλληλο φυτόχωμα: Giardini.
2.Ανθοφόροι θάμνοι :
Αζαλέα, Γαρδένια, Καλαγχόη, Καμέλια, Ορτανσία (οξύφυλλα) και άλλα.
*Κατάλληλο φυτόχωμα: Νatura. Βιγκόνια, Ιβίσκος, Πασχαλιά,Πικροδάφνη και άλλα.
*Κατάλληλο φυτόχωμα: Anthemis.

 

Ένα καλό κομπόστ, πλούσιο σε σταθερές ουσίες χούμους είναι ιδανικό υπόστρωμα για γλάστρες, ριζωτήρια αλλά και προσθετικό – βελτιωτικό εδάφους αφού προέρχεται από την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καλλιέργειες καθώς δεν περιέχει παθογόνα ενώ έχει άριστες φυσικές, χημικές ιδιότητες και υψηλές περιεκτικότητες σε θρεπτικά στοιχεία.

Για να φτιάξουμε κομπόστ πρέπει να έχουμε στην διάθεσή μας τα παρακάτω υλικά:
A)Κοπριά ζώων.
Β)Aλλα υλικά ζωικής προέλευσης.
Γ)Φυτικά υπολείμματα, όπως φύλλα, κοτσάνια και φλούδες.
Δ)Ορυκτά υλικά, συγκεκριμένα σκόνες πετρωμάτων.

Δεν πρέπει να ανησυχούμε ότι με τα υλικά που μπαίνουν στο κομπόστ μπορεί να μεταφερθούν διάφοροι παθογόνοι παράγοντες στα φυτά. Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο κομπόστ μαζί με διάφορες αντιβιοτικές ουσίες, που παράγονται από μύκητες του κομπόστ, καταστρέφουν παθογόνους παράγοντες από ιούς, μικρόβια και ζωικά παράσιτα.

Ο χρόνος που χρειάζεται για να «ωριμάσει» πλήρως το κόμποστ εξαρτάται από την μέθοδο παρασκευής του, τις καιρικές συνθήκες και μπορεί να κυμανθεί από ένα μήνα μέχρι και 2 χρόνια.

Το κομπόστ είναι κάτι ζωντανό διότι αποτελεί φορέα γονιμότητας για το έδαφος καθώς παρέχει σε αυτό όλους τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς και το ζωντανεύει.

Επομένως η υγεία των φυτών σας προϋποθέτει την χρήση ενός καλού κομπόστ. – See more at: https://www.agricult.gr/ti-einai-kompost/#sthash.CYflPPKU.dpuf

- See more at: https://www.agricult.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84/#sthash.DxFRk0vE.dpuf